Mire van szükség teljesítménybővítés esetén?
 1. Tájékozódásra, amely az adott időszakra vonatkozó törvényeket és rendelkezéseket érinti. Ennek értelmezéséhez bármelyik ügyfélszolgálatsegítségét igénybe veheti az illetékes áramszolgáltatónál. Erre, a várható költségek meghatározáshoz is szüksége lehet. Fontos tudni, hogy villanyszerelés és a szolgáltató által kért ellenértéket külön kell megtéríteni az adott fél számára az általuk meghatározott időpontban.
 2. Igénybejelentő kitöltésére, amelyet honlapunkon kényelmesen elérhet a fogyasztó vagy kérhet bármelyik E.ON irodában. Lényeges, hogy pontos és aktuális adatokat tartalmazzon a beadásra kerülő nyomtatvány, mert enélkül nem lehet elkezdeni a bővítést ill. villanyszerelési munkát. 
 3. Egyes esetekben tulajdoni lapra (1 évnél nem régebbi) és térképmásolatra, ezek a dokumentumok otthonról is letölthetőek. 
 4. Társasház esetén a közös képviselő hozzájárulása is nélkülönözhetetlen a megfelelő bejegyzésekkel, mivel minden adatot ellenőriznek az E.ONmunkatársai.
 5. További ügyintézés a Stark-Strom Kft. tevékenységei közé tartozik, amelyet a cég vezetője személyesen végez, hogy a megrendelőnek minél egyszerűbb legyen az ügyintézés.

A villanyóraszekrény áthelyezése és telepítése lehetséges, ha ennek jogszabályokba ütköző akadályai nincsenek, de számolnunk kell annak költségeivel, amelyet szintén a 2017. VII. 1-től hatályba lépő, módosított törvény és az adott szolgáltató szabályoz.

Más kedvezmények vonatkoznak ugyanis azokra a fogyasztókra, akik csakösszesen 32 A (amper) áramot igényeltek a csatlakozó vezetékek tekintetébenmint az efölött igénylők.

Nem mindegy tehát, hogy hogyan döntünk, mielőtt beadnánk igényünket a szolgáltató felé, mivel a szerződés kötése nélkül nem biztosítják számunkra az áramot, amelyhez szükség van a költségek megtérítésére is.

A fogyasztó többféle okból kerülhet olyan helyzetbe, amikor már az E.ONmunkatársai kikapcsolják az áramot az adott fogyasztási helyen függetlenül attól, hogy otthon tartózkodik vagy nem az érintett személy. 

 1.  Erre több mint 2 hónap (2013. április 26-tól 63 nap elteltével) kifizetetlen időszak után kerülhet sor. Ebben az esetben megtörténik a szerződés felbontása, amelyet a tartozás rendezését követően újra lehet kötni, de csak a szabványosítás megtörténtével, amelyben a Stark-Strom Kft. megoldást jelenthet az Ön számára.
 2. A ki- és a visszakapcsolással kapcsolatos tevékenységekért minden esetben fizetni kell (beleértve a plusz költségeket), a szolgáltató által rögzített árlista alapján, valamint az Ön által kiválasztott regisztráltvillanyszerelőnek, aki az ügyvitelben is segít.
 3.  Az E.ON az ilyen szituációk megelőzése érdekében számos lehetőséget biztosít fogyasztói számára, amelyekről részletesebben is tájékozódhat a feltüntetett linkek segítségével.
Az áram, amilyen hasznos olyan veszélyes is lehet, ha nem megfelelő védelemmel van ellátva a villamosenergiával működő berendezésünk. Egy másik fő probléma is közrejátszhat a balesetekben, amikor nem rendeltetésszerűen használjuk ezeket az eszközöket.
Sok esetben azt gondoljuk, hogy csak a működésben lévő berendezési tárgyak okoznak áramütést, pedig egyetlen hiba miatt is kerülhet a használt elektromos eszköz feszültség alá, ami az egyik legalattomosabb módja, hogy egészségünk károsodjon. Ennek érdekében lényeges az érintésvédelem, amelyet csak erre kiképzett szakember végezhet.
Az érintésvédelem az áramütéssel kapcsolatos értékek csökkentéséről szól, amely által elhárítható a balesetveszély a fogyasztók számra. Pl. a 5 mA alatti értékek nem járnak veszéllyel ,de a 15 mA feletti áram már életveszélyes lehet, 100 mA halálos dózist adhat a szerencsétlenül járt személynek.
A vizsgálat minden elektromos berendezésre és eszközre kiterjed, amelyről egy hitelesített jegyzőkönyv készül.
 
 
Mire figyeljünk egy esetleges baleset elkerülése érdekében?
 
 • Az elektromos árammal működtetett használati eszközök állapotára (pl. sérülések).
 • Sérülésmentes csatlakozóvezetékek használatára.
 • Földelt aljzat alkalmazására fémszerkezetű készülékek csatlakoztatása esetében.
 • Szabványos hosszabbító beszerzésére, amely 3 eres.
 • Túlterhelés elkerülésére pl. a hosszabbítók esetében.
 • A szigetelőszalagos, házilagos megoldások mellőzésére.
Mikor kérhetünk érintésvédelmi vizsgálatot?
 
Minden olyan esetben, amikor ez szükségessé vagy aktuálissá válik pl. munkavédelmi előírásnak megfelelően időszakonként, új építésű házak esetében, ingatlan vásárlása alkalmával.
Az Ön biztonsága nekünk is számít!

A villámvédelem célja, hogy az árammal működő berendezéseket megvédje a villámcsapás által létrejött túlfeszültség ellen. Erre számos megoldás kínál cégünk.

A klímaváltozás is nagy szerepet játszhat abban, hogy egyre több viharokkal teli időjárást tudhat magáénak hazánk, ahol évente közel 40 000 estben okoz valamilyen kárt ez az égi jelenség. Ezért a villámvédelemnek is egyre nő a jelentősége, hiszen egy villámnak 2 km-es körzetben lehetnek negatív hatásai az elektronikus berendezésekre.
1. Miért?
Mert a vezetékek hálózatként utat engednek a villám okozta feszültség áramlásának, amely eljutva az elektromos berendezésekig a nagy feszültség miatt kárt okozhatnak az elektromos készülékekben.
Milyen eszközök vannak veszélyben?
· Az LCD televíziók, amelyek 5-12 voltos feszültséggel működnek
· Személyi számítógépek, amelyek adatokat tartalmaznak
· Biztonsági berendezések (riasztók)
· Háztartási gépek, amelyek mikroprocesszort tartalmaznak
· Napelemek
· Fűtő-, hűtőrendszerek
· Vezetékek
2. Hogyan védekezhetünk ellene?
· Áramtalanítással, az elektromos berendezések dugójának kihúzásával a konnektorból
· Villámvédő elosztó alkalmazásával
3. Milyen esetben ajánljuk a villámvédelmi rendszer kiépítését?
· Minden olyan esetben, amikor nagy értékű elektromos készülékek érintettek
· Amikor fontos adatokat tartalmazó számítógépekről van szó
 
További információkért forduljon bizalommal cégünkhöz!
Egy villamos biztonsági nyilatkozat, amelyet a villanyszerelést végző szakember állít ki. Hivatalos nevén Egyen Potenciálra Hozás.
Ezt bármely gázszolgáltató kérheti a 19/2012-es NGM rendelet alapján legkésőbb a gázmérő cseréje előtt 3 munkanappal jegyzőkönyvként, amely bizonyítja, hogy a műszaki-biztonsági felülvizsgálatot a fogyasztó -az előírtaknak megfelelően- a meghatározott időszakban elvégeztette. Ennek a dokumentumnak részét képezi az EPH, amely érintésvédelmi vizsgálatot takar többek között.
Jegyzőkönyv hiányában a gázszolgáltatás szüneteltetésre kerül.
 
2018. 09.01-től NGM 40/2017. (XII.4.) rendelt írja elő, hogy a telepített kiserőművekhez szükséges érintésvédelmi mérés.
2. A kiállított dokumentumokat az első ellenőrzéskor be kell mutatnia a tulajdonosnak.
3. A rendszert a minősítő iratok hiányában nem helyezi üzembe a szolgáltató.
4. A dokumentációt a kivitelezőnek kell biztosítania a megrendelő számára.
5. A helyszínen rendelkezésére kell bocsájtania az ügyfélnek az érintésvédelmi jegyzőkönyvet, erősáramú berendezés felülvizsgálati jegyzőkönyvet, valamint-amennyiben villámvédelemmel rendelkezünk- a villámvédelmi felülvizsgálati jegyzőkönyvet.
6. A mérőhelynél (villanyóra szekrényeknél) betekintő ablakra szükség van, ennek hiányában szintén nem helyezik üzembe a rendszert, műszaki hiányosságra hivatkozva.

Két azonosítót használunk az ügyintézés során.

Az egyik a POD (mérési pont azonosító), amely a mérőhely azonosítására szolgál, ingatlanhoz van hozzárendelve. 

A másik a felhasználó azonosítója, amely a tulajdonost jelöli, ez változik, ha más birtokába kerül az ingatlan.

Ezeket a szolgáltatótól kapott számlán és szerződésen találja.

Az elektromos meghajtású autóknál fontos szempont egy jó minőségű töltő, amely gyorsan készenléti állapotba hozza a járművet. Szerencsére egyre szélesebb a választék ezen a téren. Vannak olyan készülékek, amelyek intelligens rendszerükön keresztül akár egy okosóra segítségével is működtethetőek.
A Wallbox termékei nemcsak kifinomult megjelenéssel bírnak, de MID hitelesített mérők is szerelhetőek hozzájuk, amelyen keresztül pontosan lehet követni a munkahelyeken való töltések mennyiségét, amely egy hivatalos ellenőrzésnél elengedhetetlen lehet a jelenlegi szabályozást követve.

Minden jog fenntartva

A honlap információi felhasználhatók a forrás megjelölésével. A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, video, animáció stb.) csak a Stark-Strom Kft. előzetes, írásbeli engedélyével használható fel a honlap  reprodukálása nyilvános közzététel céljából tilos.